söndag, september 10, 2006

Fan vad skönt

Det är lite märkligt, men jag var nog mest nervös. Vilket oerhört ansvar som ligger på Göran Perssons axlar. Visst är vi många som är med och bygger valrörelsen, men utan att huvudkommunikatörern är på topp riskerar allt vårt arbete att bli förgäves.

Men han gjorde det. Göran Persson tog hem kvällens duell mot moderatledaren Fredrik Reinfeldt (som visserligen var ovanligt blek.)

Framförallt tycker jag att Persson lyckades punktera den eviga visan om att (s) saknar jobbpolitik. Det är oerhört viktigt inför nästa helg. Dessutom fick han visa sin allra bästa sida när han engagerat fick redogöra för konkreta, praktiska förslag socialdemokraterna har för att ytterligare minska klyftorna i Sverige.

Detta var bra. Jag är lycklig. Förutsättningarna för de närmsta fyra åren ser plötsligt betydligt ljusare ut.

Andra bloggar om: , , , ,

pingat på intressant.se

3 kommentarer:

Claes Nordmark sa...

Persson är grym när det gäller - och ikväll var han het!

Intressant att Reinfeldt gick till hård attack mot förtidspensionärerna, ett misstag pga att han blev pressad/nervös?

Per Hagwall sa...

Exakt Bjorn.
Visst "vann" Persson genom sin bufflighet (förutom när han pressades om elskatt eller skolresultat) men det gjorde Palme i debatten mot Fälldin 1976 också. Självgodhet och arrogans vinner bland egna partiarbetare, men det slår inte alltid så bra bland folket...

Johan Sjölander sa...

Jo, för Reinfeldt var ju lugn och sansad och slog aldrig under bältet. Jorå. Jag klockade faktiskt, och jag tror det tog sisådär tio sekunder í moderatledarens inledningsanförande innan han första gången nämnde (s). Så mycket för egen politik...