fredag, februari 16, 2007

Fullbokat på Södra Fot

Ikväll ordnar kulturföreningen Södra Fot sin kabaré för yttrandefrihet och fri kultur. Och det är alldeles fullbokat. På ett sätt naturligtvis tråkigt eftersom det innebär att jag inte hann få tag i några biljetter, men det uppvägs lätt av att den glädje jag känner över vilket stöd för en verkligt fri kultur det uppenbarligen finns där ute.

Fler skriver också bra om detta. Ali påminner om kabarén, men också om Skarpnäcksmoderaten Billy Ösths tidigare göranden och låtanden i liknande frågor. Magnus uppmärksammar allsången, och publicerar också ett mycket läsvärt tal som han skulle ha hållit om han fått, sas.

Själv har jag också skrivit om hela affären med Södra Fot, här, här och här. Sjung nu så det hörs, hela vägen till Hässelby strand!

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant

5 kommentarer:

A-K Roth sa...

Sjung om frihet från partipartisk egennytta.

Röd Sanningssägare sa...

Vi ska krossa kapitalister som inte vill betala för våra okränkbara behov! Det är väl självklarhet att vi har behov att sjunga protestsånger mot kapitalister som inte vill betala för våra behov och därför ska kapitalister betala för det.

Stoppa fascistiseringen!

Johan Ingerö sa...

En grupp som sjunger om hur hemskt samhället är, och lägger kulturstödet från samma samhälle på en partipolitisk kampanj varpå de sedan blir av med bidraget från samhället varpå de ordnar en ny sångkväll där de ska sjunga om hur hemsk samhället är eftersom det inte vill finansiera deras partikampanjer.

Wow. Så chict radikalt.

Roger sa...

"En grupp som sjunger om hur hemskt samhället är, och lägger kulturstödet från samma samhälle på en partipolitisk kampanj"

Öh, ja. Alltså.

1. Södra FOT är liksom ingen orkester. De är en teatergrupp. Deras huvudsakliga sysselsättning är därför just teater. Titta gärna på deras hemsida.

2. De har inte haft något kulturstöd, de har haft stöd från Skarpnäck SDN för att driva teaterverksamhet och ett skolprojekt med kultur i skolan.

3. De har inte drivit någon kampanj. De har arrangerat en kväll i september med "Allsång mot Alliansen".

4. Alliansen är inget parti. Inte heller propagerades det för något parti.

5. Det finns inga belägg för att arrangemanget inte gick ihop sig. Allt prat om att alla kommunala pengar gått till detta enda arrangemang är därför just bara prat.


Bortsett från det var det ett intressant inlägg.

Johan Ingerö sa...

Roger

Jag har tittat på deras hemsida. Den gav besked om att de är en teatergrupp, förening och produktionsbolag. Jag vet inte i vilken av dessa roller de sökt sina bidrag, men jag vet att det finns bättre grejer att lägga pengar på där.

"De har inte fått kulturstöd", "Alliansen är inget parti"...Du ägnar dig åt hårklyverier, Mogert. De har fått skattepengar som skulle gå till kulturverksamhet och de har sedan använt dem till en VALkampanjsliknande aktivitet, bland annat för att försvara sin rätt att få mer bidrag.