torsdag, mars 22, 2007

Läget i landet där vi bor

Tittar på Svenska Dagbladets hemsida för att få en bild av läget i landet. Första nyheten är att nu kommer solen. Och sedan; ”Sverige i särklass”, vi får veta att vår ekonomi är ”i en klass för sig.”

Lite längre ner rasar debatten mellan läsarna om det rimliga i regeringens förslag att ytterligare skärpa kraven på de arbetslösa. Ilskan och irritation är stor bland många. Två av kommentarerna är värda att återge;

"Tvång och ekonomisk utpressning som drabbar de som redan lever under svåra omständigheter gör att det här inte handlar om ett liberalt samhälle där alla har samma värde. Regeringen bygger konsekvent upp ett klassamhället till förmån den egna gruppen, dvs. höginkomsttagare"

skriver signaturen Liberal.

"Jag vet i ärlighetens namn inte om jag har lust att vara solidarisk med ett system som inte är solidariskt med de mest utsatta. Den dag då regeringen kan erbjuda jobb åt alla kan vi börja jaga folk som inte vill arbeta med blåslampa. Innan dess är det här bara ett i raden av cyniska idiotförslag för de minst empatiska"

skriver någon som helt enkelt kallar sig George

Men solen kommer. Och ekonomin går som tåget. Det är bara de arbetslösa som ska klämmas åt. Man kan bli cynisk för mindre.

Andra bloggar om: , , , , , , och annat intressant

2 kommentarer:

Anonym sa...

Maria Wetterstarnd imorse i morgonnyheterna på SVT tillsammans med moderatkvinna, vars namn jag inte kommer ihåg och som jag inte sett tidigare: Valfrihet vadå?? Högerns käpphäst! Omställning - vad för omställning? De arbetslösa har inte ens 100 dagar att ställa om sig på!!

Har allianspolitikerna en aning om hur det är för gräsrötter? Riskerar de hanmna i denna position själva? De kan inte ens fantisera om det? Inte leva sig in i det för fem öre?

Jag har aldrig varit arbetslös och jobbat i 30 år, men jag reagerar i alla fall upprört!!! Skulle dessa politiker själva vilja hatta runt på detta sätt?

Och barn och ungdomar idag är redan så splittrade, hur ska de inte bli om deras föräldrar blir än mer splittrade de också? Problem och kostnader skjuts på framtiden! Eller så skär man ner ännu mer på trygghetssystemen så folk får fixa sin ohälsa p.g.a. att osäkerhet och otrygghet själva bäst de kan?

Och så ska hyresrätter säljas uty också! Folk uppmanas köpa sina lägenheter!!!

Hur får de ihop detta? Var ska folk bo om de tvingas flytta runt?

Ja, är det husvagn som gäller?

Wetterstrand påpekade något om att det här drabbar inte bara unga människor, utan också 50 plussare...

Dessutom sa panelen (med bl.a. Maria Abrahamsson) att Mona Sahlin nu fått oförtjänt mycket uppmärksamhet i media (tack vare avslöjanden om Perssons bufflighet)!!!

Men tänk om ganska många längtar efter alternativ till den politik som nu i rasande fart (rent desperat och varför så desperat? undrar jag ironiskt) genomförs!!!

Bra inlägg, Johan!

Johan Sjölander sa...

Tack.