fredag, mars 23, 2007

Schalug och Svensson var inte ens med på mötet - Magnus Ljungkvist scoopar igen

Den här gången kommer det inte leda till några ministeravgångar, men visst är det kul att se att medborgarjournalistiken lever. Genom att gräva fram en deltagarlista från den berömda träff där Schyman ska ha pratat om karlar som knullar runt, visar bloggaren Magnus Ljungkvist att två av de personer (Alf Svensson och Birger Schlaug) som offentligt gått ut och sagt att Persson ljuger överhuvudtaget inte var med på själva mötet.

Dessutom publicerar han utdrag ur ett pressmeddelande, som visar att de Schyman åtminstone hade ambitionen att ta upp frågeställningar om kvinnohandel på mötet. Och inget av detta bevisar naturligtvis att Göran Persson talar sanning. Men det säger oss att det finns anledning att fundera över källkritiken hos vanliga media, när man låter personer som inte ens var där agera sanningsvittnen om vem som ska ha sagt vad.

Läs själva här. Även Politkerbloggen uppmärksammar.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant.

4 kommentarer:

Birger Schlaug sa...

Helt riktigt, jag var inte ens språkrör när det mötet som Expressen talar om var aktuellt... Vilket jag klargjorde på min blogg samma dag som Expressens artikel var inne.

greken sa...

intressant! jag kunde väl nästan räkna ut att det var så kanske...medias rapportering av politiker o politiken de företräder är säkert inte rättvis eller opartisk...
men som vanlig knegare kan man ju konstatera ett o annat om hur politikers beslut drabbar oss vanliga...sen vad står partierna för egentligen? o hur vill dom bära sig åt för att nå ut med sina budskap?
budskapet i sig har ju drunknat i person rapportering, klädselval, genuskamp etc etc...
fixar du att vara politiker är du värd all beundran...för det är otacksamt, ensamt i mellan åt o alltid utsatt för kritik...samt bevakat med lupp...
tja några tankar i ämnet

Tobias Struck sa...

Birger. Så vad Magnus har bevisat är i själva verket att Expressen leker med sanningen? Så revolutionerande...

Dagens Expressen:

"Miljöpartiets dåvarande språkrör, Birger Schlaug har inte heller hört Schyman uttala sig så:
– Det hade jag definitivt kommit ihåg, säger han.
– Men Göran Persson kan påstå va fan som helst. Han påstod att vi hade badat bastu och det var så han hade fått miljöpartiet att acceptera samarbetet. Vi hade suttit och kuckilurat i bastun och tagit en öl. Så var det banne mig inte. Vi satt i hans kök och tog en öl och några mackor. Kan man inte skilja på kök och bastu, då ska man vara försiktig, säger Birger Schlaug."

Sjölander. Var står det att Schlaug påstår sig ha varit med på mötet? Journalisten har bara frågat om han någonsin har hört Gudrun Schyman uttala sig som GP minns.

Johan Sjölander sa...

Tobias, helt rätt. Ingen skugga ska falla över Birger Schlaug.