måndag, september 24, 2007

Ett glädjebesked: Moderaterna backar om nattrafiken!

I ett uttalande från moderaterna kommer idag ett glädjebesked som inte minst de nästan 7000 medlemmarna i facebookgruppen ”Stoppa SL:s vardagsmord” kommer att jubla över: det blir ingen indragen nattrafik och ingen nattaxa i SL. Uppenbarligen har protesterna tagit skruv och något säger mig att inte minst ledamöterna från alliansens mittpartier i styrelsen till stor del är att tacka i frågan.

Men jag ska inte vara njugg; det var klokt av Christer G Wennerholm att lyssna på de kritiska synpunkterna. Får man trots allt vara lite småaktig så hade det kanske varit smart att gå ut direkt och avfärda planerna, istället för att som nu invänta de kraftiga proteststormar som uppstod. Men hursomhelst, nu landar det ju bra som det gör.

Nu är det bara frågan om taxehöjningen kvar. För vi hoppas på samma lyhörda och öppna attityd även där?

Mer om detta skrev jag här.

Andra bloggar om: , , , , , , och annat intressant

2 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Backat?
Urprungsförslaget är ett tjänstemannaförslag.
Som du väl vet är det inte samma sak som ett politikerförslag, din lille spinndoktor...

Johan Sjölander sa...

Öhum, Per. Om det kommer ett tjänstemannförslag som jag absolut inte kan tänka mig att gå med på så väntar jag inte två veckor samtidigt som allianskompisarna och oppositionen springer runt i media och talar om hur illa de tycker om förslaget innan jag säger ifrån. Om jag inte innerst inne är beredd att driva igenom frågan, det vill säga. Det förstår du, och det förstår jag, och det förstår alla som ägnat sig åt politik överhuvudtaget. Så nog är det så att moderaterna backar i den här frågan.

Vilket ju är mycket bättre gjort än om man hade framhärdat. Så se det som ett beröm, istället. Även om jag vidhåller att det framförallt är kompisrna i mittpartierna som ska ha det berömmet (däremot verkar de ha sålt ut sig vad gäller SL-taxan, så utan att vara alltför konspiratorisk skulle man kunna gissa att det är ungefär så kompromissen har sett ut.)