tisdag, februari 26, 2008

Alla som fortfarande tror på regeringen MÅSTE faktiskt lyssna på detta

För den som till äventyrs missade: här hittar du morgonens radiointervju där näringsminister Maud Olofsson utvecklar eller snarare invecklar sig än mer i affären Odenberg. Och jag tänker faktiskt inte ens kommentera det vidare, bara konstatera att hela grejen tar begreppet mediehantering till en helt ny nivå. Och begreppet regeringsduglighet. Och begreppet ärlighet.

Nåväl. Håll till godo. Och sprid gärna vidare till de som inte har hört (framförallt om du har några bekanta som fortfarande har någon typ av tilltro till den sittande regeringen kvar).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag tror fortfarande på regeringen efter att ha lyssnat på klippet. Vad är det egentligen som du tycker är så talande med det? Olofsson har förvisso inte den snabbaste comebacken, vilket man kanske borde ha för att ta poäng i mediehanteringen, men annars är det väl inga konstigheter? Tycker nog att du borde kommentera klippet... Allt gott!

Anonym sa...

Jag hörde samma inslag på vär till arbetet igår.
En sak är säker, komikerna i Godmororgon Världen hade inte gjort det bättre......

Ibland är det bättre att bara göra en pudel och medge att utnämningsmakten är ett viktigt redskap för en regering, alla andra påståenden är hyckleri.

Ubbe

Anonym sa...

Läs gärna Mauds artikel i SvD också.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_915007.svd

Maud Olofsson har visst frågor:

"...Jag har därför några enkla frågor som kräver svar av Mona Sahlin.

Har socialdemokraterna bytt åsikt vad gäller utnämningspolitiken? Kommer oppositionen nu ställa sig bakom den ordning som Alliansen utarbetat och som innebär att vi steg för steg öppnar upp och professionaliserar utnämningspolitiken?

Är det äntligen dags att säga adjö till den svågerpolitik som innebar att företrädesvis socialdemokrater fick landets toppjobb?

Är det detta som blir resultatet av den senaste tidens debatt har den verkligen fört någonting gott med sig..."

Fanns det väl svågerpolitik under sossarna?

A-K Roth

Anonym sa...

Eller det här om varför inga kan säga vad som gäller: it's the compitence!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_915057.svd

A-K

Calle Fridén sa...

Om Maud Olofsson slutade vara oppositionspolitiker och började regera skulle man nog ta henne mer på allvar. Fast då gick det väl rejält åt skogen istället.