söndag, mars 09, 2008

Läs, läs, läs

Calle Fridén är inte alltid lika läsvärd. För visserligen är han alltid bra, men ibland är han faktiskt ännu bättre. Som i det här inlägget, exempelvis, där han för fram det vettigaste småföretagarperspektivet på svensk politik jag sett på länge.

Att det dessutom inehåller en osedvanligt nykter analys av Vårdval Stockholm gör liksom inte saken sämre. Läs läs läs läs läs läs läs...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Johan, här kommer något uppkäftigt gällande en - Calle - som beskriver sig själv som uppkäftig, så han kan nog ta lite kritik, liksom du, hoppas jag:

Om "Filippa och hennes gäng" har något med saken att göra måste det ju vara något fruktansvärt och speciellt läsvärt, eller? Kanske man inom vänstern stalkar Filippa som Ingarö stalkar Monica Green och förlöjligar hennes konstigheter? Intressant artikel av Fridén; svår att bedöma om man inte bor på plats. Hur långt är det t.ex. till närmaste akut nu för Calle? Man får hoppas att efterfrågan och behov i längden bestämmer var man lägger kliniker och akuter. Kanske det kommer att byggas mer?

Många trevliga och - som Calle själv säger - uppkäftiga artiklar - men några ack så bedrövliga och fördomsfulla i hans blogg vad gäller ett av mina intresseområden. Som du, Johan, tog upp hans blogg som alltid är bra, här lite alternativa funderingar:

[Tittade igenom Calles artiklar. Såg att det t.ex. bara är "retorik" att Hamas vill tillintetgöra Israel. Bra, då vet vi det. Läsvärt? Nu vet säkert Sjölander också att retoriken åtföljs av raketangrepp på en gammal flyktingstad, Sderot, vars folk lever i ständig skräck, otaliga dödade, skadade, hem och skolor förstörda. Vettskrämda barn och föräldrar varje dag år efter år. Firande av mord på israeler i Gaza. Retorik? Läser man bara beskrivning av en sidas misär vad blir det då? Obs, jag underskattar inte palestiniers misär! Den är verklig och kräver insatser som inte gar till våldsverkare.

Sedan får man också veta av Calle att Israel "slaktar palestinier". Läsvärt? Ja, för det får en att inse att trovärdigheten hos en skribent måste bedömas av allt han/hon skriver. Calle har lärt sig av Robert Fisk att israeler "gillar att slakta araber". Bra, då vet vi det. Tydligen tror Calle på det.
Kan bara sucka. Som Calle verkar vara en högst trevlig byggnadsjobbare är det synd att bloggen sabbas av tanklösa oanständigheter om andra nationer. Bättring! ...Jag har en förkärlek för folk som arbetar i trä som min pappa som byggde eller täljde i trä i hela sitt liv, det ena efter det andra medan han la in över 50 år som sulfitarbetare. Träarbetare behöver inte kalla attackerade folk slaktare...]

Det vore intressant att höra vad en person i Calles område har för tillgång till vård om ens barn blir sjukt en lördagkväll. Hos oss ringer man doktorn, får en levande telefonsvarare som tar information, blir uppringd ganska snart av en "triage nurse" som bedömer om barnet måste ses av doktor. Om så, in till jourläkare som nu finns på sjukhuset i st.f. kliniken i ytterområdet. Men - vill man inte gå den rundan kan man köra till en oberoende närklinik som har öppet dygnet runt. Naturligtvis åker man direkt eller ringer ambulans om det är akut-akut.

Mvh,

A-K Roth