lördag, april 26, 2008

Vilket blir 2010 års arbetarparti?

Väljarna i valet 2006 var med om något förmodligen unikt i svensk politisk historia - tvärt emot hur det alltid varit tidigare var den allmänna bilden att det var högern som stod för arbete och full sysselsättning och vänstern som stod handfallen inför arbetslösheten. Några år in på den nya mandatperioden finns det anledning att revidera den bilden. 
Följer man den politiska debatten av idag upptäcker man nämligen fort att rollerna nu återigen är omkastade. Den borgerliga regeringen solar sig i glansen av högkonjunkturen och pratar bara om hur frukterna av "den lyckade jobbpolitiken" ska fördelas (lite märkligt med tanke på att jobbtillväxten viker, men ändå) samtidigt som den socialdemokratiska oppositionen lägger både kraft och energi på att formulera en ny politik för de framtida jobben. 
En av de som driver detta socialdemokratiska förnyelsearbete är malmösossen Luciano Astudillio. Han kommer snart att intervjuas av bloggarna Nina Unesi och Erik Laakso. Inför det har intervjuarna gått ut med en allmän uppmaning om att alla som vill ska komma in med förslag på frågor. 
Och det tycker jag naturligtvis att alla ska ta chansen och göra. Enklast är att skriva in frågan som en kommentar till Laaksos inlägg här. Vill du se hur tidigare bloggintervjuer har sett ut, hittar du dem här (och nej, den killen är inte Erik Laakso utan Jonas Morian som tidigare hade uppdraget. Nina är däremot densamma, och tur är väl det). 
Själv är jag lite sugen på att höra Lucci utveckla hur han ser på möjligheterna att skapa ännu bättre förutsättningar för jobb och utveckling i våra dynamiska storstadsregioner, som tex Stockholm. Och den frågan hoppas jag att EoN kan föra vidare...
Uppdatering: Nu skriver även Nina om utfrågningen. Slut på uppdatering.

Inga kommentarer: